18 thoughts on “

  1. tak tahan aku tengok aku punya stail main kibod. pro betul sambil cucuk cucuk je kibod tu hahaha. So apa list untuk jam raya jang? Apa request? Aku nak mintak ramlah ram punya etnik satu..’indahnya sang pelangi, tapi sayang tak boleh dibeli’..’tepuk dada, tanyalah seleraaaa’ aku lupa tajuk dia.

  2. hehe tu la..mmg pro tu, spontan abis,,heheheh..

    lagu request utk jam dino royo..ni lagu spontan terpikir pada masa skg ni je..

    1. Aku menulis bukan kerna nama – Ramli Sarip
    2. Jangan Tunggu Lama Lama – Sweet Charity
    3. Hotel California
    4.

    btw, lagu ramlah ram yg tu mcm x pernah dengo jek..takpe nnti aku carik mp3nya..liriknya aku ada jumpa.. ni kan? eheh

    Ramlah Ram

    Gurindam Seloka

    Biar buta penglihatan
    Jangan buta hati dan fikiran
    Biar pun miskin hina
    Jangan papa adat dan bahasa

    Berhelang helang buana
    Jangan lupa saudara tetangga
    Bila hujung di jumpa
    Jangan pula pangkal kau lupa

    ( korus )
    Harumnya bunga rampai
    Oleh kerna ramuan yang pandai
    Indahnya sang pelangi
    Tapi sayang tiada bererti

    Hidup dalam dunia
    Banyak ceritanya
    Selagi bernyawa
    Ada saja kerenahnya
    Yang indah hanyalah bahasa
    Disebut dibaca
    Gurindam serta seloka

    Namun kenyataan hidup masih tetap sama
    Tidak kira walau di mana
    Tepuk dada tanya selera
    Amalan biasa

  3. lagu ni ok jugak..yg kita main kat sg mas tu,,aku terkenang balik keadaan drum masa tu, boleh gelak sorang2 plak ni,,kekekekekkee…

    Jeffrydin

    Seruling Anak Gembala

    Di lembah sungai nan indah
    Terdengar suara memecah
    Melayang bunyi seruling
    Kala senja hening

    Gembala meniup lagu
    Berteduh di rumpun bambu
    Dengan tak merasa jemu
    Menghiburkan rindu

    ( korus )
    Sawah luas terbentang
    Hijau nan mengawan
    Jauh pandangan
    Di situ tempat permainan

    Di situ tempat dilahir
    Di mana aku dan dia
    Memadu kasih asmara
    Akhirnya berpisah

  4. peh kao memang harapan bangsa aa jang. aku bagi clue sikit je, dah la salah. kao ni boleh kerja dengan ‘abang ensem’ si aznil nawawi jangan lopa lirik. aku syahdu lagu tu sebab serunai dia pehh…BTW hotel california tu wajib tuuuhhh

  5. hahahaahahaahaha…kompem kalau kene isik 20 tapak kosong pun aku leh jawab,,hehehee,,

  6. hotel cajang ehh…kah kah kah kah…kemeriahan bertambah lagi dengan agenda sabtu ini..playlist lagu2 utk sabtu ni apa2 die yek??leh aku sempat2kan praktis kejap..heeeeeeeeeeee

  7. Kalau tak apa aral, sabtu ni full band, dari apai caldina sampai ajang caldina…sampai am sagabaru. List tentive, ( ni yang kira slow la sebab nak layan violin dan akustik guitar,

    1. A Tout le Monde – Megadeth
    2. Runaway Train – Spin Doctor
    3. Finally Free – Dream Theater
    4. Bila Tiba Hari Raya Black Dog Bone
    5. Bonda – M Nasir
    6. Master of Puppets!
    7. Hotel kajang
    8. Stairway To heaven
    9. Lay Your Hand On Me (Apai Mintak)

    Hambikkkksssss

  8. woww..nampak gayanya aku main kastanet je la..heeheheeee…sape ade mp3 nya leh upload kat sini pasal ada lagu2 yg aku x pernah main ni,,leh gak try2..kekekeke.. bolehkah paman man mecrorex3(merc+cronos+rexton+mx3)? heeeeeeeee

  9. Salam. Draft untuk list lagu sedang diamati oleh panel penilai. Kali ni nampaknya kita cuba ketengahkan konsep muzik moden, tradisional dan klasikal a la chamber music. Bagi vokal kita undang Bro Azhar sebab nampaknya Sungai Bilah clan kurang menyerlah dalam bidang vokal. Drums pulak kita undang pemain drums Bloodshed, Wan. Kibod insyaAllah Hermie dan 2nd kibod dan Saksafon insyaAllah Goree. Ajang maintain bass dan kastanet. Epit nak main percussions dan apa-apa yang dia nak main incl guitar dan bass gak.

  10. wow sgt meriah byk instrument..kalau main sambil tertido pun tak perasan cami hehehe…tgh tunggu list lagu version yg akan di uploadkan di sini,hihi

  11. dah bukan professional dan list panjang bagai, jadi kita buat la macam semua terer, walaupun yang main berapa satu2 lagu tu org je.

  12. Dan akhir sekali, rilek! Man-man / Suka-suka je ni. Kita buat mana yang mampu dan tak hilang seronok. (Ayat ni aku paste dari skrip sazli dalam ni hehe)

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *