Hari Susu Ibu
Hari Susu Ibu

Playlist untuk Hari Susu Ibu, Dewan MPKJ, Kajang:-

[download id=”1″]

Aturcara (Rujuk pdf dalam pautan di atas untuk butiran lanjut):-

8.30-9.00am: Ketibaan Peserta & VIP (01 Caravansaray, 02 Ayah dan Ibu)

9.00-9.30am: Rehat (Ucapan-ucapan pembukaan)

9.30-9.45am: Penyusuan Beramai-Ramai (03 Ibu)

9.45-10.45am: Rehat (Ucaptama)

10.45-11.00am: Jamuan Ringan (06-13 yg mana sempat)

11.00-11.30am: Pertandingan Bayi Merangkak (04 Tari Lenggang)

11.30-12.00pm: Pertandingan Mengendong Bayi (05 Ketipang Payung)

12.00-12.30pm: Penyampaian Hadiah (01,02,03,06)

12.30-3.00pm: Bebas (Free Jam!)

Skrip dan parts akan diupload kemudian. Sementara itu, terbuka kepada sebarang cadangan dan kalau ada nak cop mana-mana solo atau bahagian, sila beritahu.

MAKLUMAN: Sebagai persediaan, Sabtu ini 08/08/2009:-

5.00-7.00pm: Sound Check di Dewan MPKJ, Kajang.

9.00-11.00pm: Sesi Latihan dan Rehearsal di Rumah Yusman, Bangi.

Dan akhir sekali, rilek! Man-man / Suka-suka je ni. Kita buat mana yang mampu dan tak hilang seronok. 😉

Sekian, terima kasih.

Wassalaam.

32 thoughts on “[Playlist] 20090809: Hari Susu Ibu

  1. majlis perasmian website ambenseni.com akan dibuat sebelum kita pulun kat dewan. hahahahahahahahahah

  2. fuh, memang santai abih…rasa mcm kat hutan eastern europe…(teringat masa jalan2 masuk hutan Debrecen, Hungary, dec 2004). hehehe..

    err, apa cite blog ni? did i miss something? hehehe

  3. “Amben Seni” ni orkes baru, featuring anak-anak buah Yusman, lebih bertemakan santai dan sentimental. (Rujuk youtube posting kat sidigentala) Kena pelawa buat selingan masa acara susuibu.com kat dewan mpkj, kajang ahad ni. So jadilah blog ni. 🙂

  4. it’s great blog and nice event on this Sun!! sabtu ni kuar dari spore kul 12pm,balik pasir gudang jap pastu terus gerak KL..harap dapat sampai bangi awal.. 🙂

  5. nak confirm.

    1) KASIH key kat B je k..
    2) NAMUNKU PUNYA HATI, key Cm, upchord #Cm pada solo n chorus.
    3) IBU, aku igt boleh nampak melodi sket la kalau layan yg mula2 tu D, #Fm, E, A, D..heheheeeeee….ikut asal dia tu mcm x clear la pulak,,hahaa..just suggestion..
    4) TIADA LAGI, guna key standard G? on je..
    the rest just follow mr keyboardist jek.. :p

  6. Sdr Rock Oi!,

    1) Betul: kasih in B
    2) Betul: Namunku ada upchord, Belaian Jiwa pun ada upchord. Nanti aku post tabs dia utk pedoman.
    3) IBU: pun ada tab utk pedoman, nanti aku post.
    4) Tiada lagi in G. On!

    Aku pun ada soalan: hari tu korang main Belaian Jiwa in C. Nak stay C ke, nak follow ori version in G? Default setting aku follow ori hehe..

  7. pehh jadikla blog ni forum tentang muzik. upchord downchord, opochord…aku tak dan lasung nak cek lagu-lagu tu..btw, petang tu kena full rehearsal ke? aku ada kenduri

  8. Petang sound check je kat dewan MPKJ Kajang — test placing org & instruments, sound tgk perlu mics ke unplugged ke, recording kits, etc. Full rehearsal rumah kau malam tu la hehee… 🙂

  9. Ok aku dah upload skrip+tabs untuk semua lagu dalam playlist. Sila download dokumen PDF dari link Playlist di atas (link ke lagu-lagu playlist).

    Skrip & tabs ni hanya sekadar untuk pedoman sahaja (tak payah tepat, agak-agak ada rupa dan untuk senang ngikut). Kalau ada pembetulan, cadangan (contohnya kalau tak nak upchord ke, nak tukar key lain ke), sila beritahu, boleh work out.

    Ok enjoy — dan jumpa esok. 🙂

    Wassalaam.

  10. hehe..tu lah..aritu layan BELAIAN JIWA kat C pasal violin selesa kat C,..tapi kita try kat ori G lah..mungkin ok pasni..ade lembut sket.. 🙂

    btw, thanks for the Tabs!! kekurangan masa jgk utk check lagu2 tu..hehehehheeheeeeeeeee…

  11. Orait — so far belaian jiwa mungkin kena tukar key C in case penggesek kureng selesa. So aku akan sediakan tab untuk belaian jiwa key C. Upchord dia agak-agak ok ke? (G->G#, atau C->C#). Ok terima kasih..

  12. pertukaran line-up
    Olie: Biola (Semua melodi)
    Epit: Keyboard (Melodi & Backing)

    upchord dia dua2 version ok…apa pun nnti esok kita tgk penggesek violin selesa kat mana.. 🙂

    lagu IBU dahsyat la,ade G#p.. 🙂

  13. Hehe sori tertukar olie & epit. Nanti aku fix. btw G#p tu maksud dia “G# pelik”, nanti aku tunjuk tang mana aku picit — ikut sedap je hehee…

  14. ada pulak kod baru, g pelik.. itu masuk kategori opochord..@ opocot. Rasanya pembahagian pemain dan part tu kita bincang on the spot di bilik tiusyen. atau di Amben Seni sambil pekena kopi hahahaha..Cuma tengah pucat tak dapat nak cari mic violin. takut pakai mic tak dengar..kat guitar store dah abis stok pulekk

  15. hahahaha…opochord tu byk kord2 terkucel..tu yg teropocot tu..hahaha..

    violin punya mic same ngan gambus punya mic ke ek? heheeeee..

  16. Ok aku dah upload latest skrip+lirik PDF, dengan kemaskini pembetulan Olie vs Epit, dan tambah Belaian Jiwa versi key C. Sekian, selamat berlatih. Wassalaam.

  17. lagu kasih memang spesel. penah la aku bagi kat awek dulu@ haha. meimang melodi dia berhantu. aku rasa kalau tak silap a riyanto yang tulis. ntahla. BTW kalau dapat mic terus ke pa dewan baik pakai mic sana je. sebab kalau pakai clip mike violin mesti masuk amp sendiri, kurang la bunyi..

  18. BTW part free jam lepas 12.30pm tu macam menggoda je bunyi dia. silap silap mau pasang dram je karang hahaha. apapun aku nak mintak GETARAN JIWA satu utk free jam.

  19. arghhhhhhhhhhhh….kastam malaysia jem terukk,,
    arini malaysia ibarat syurga dunia oleh org2 spore..dah lemas duk pulau kecik ni dah,,
    igt nak jugak ikut gi sound check petang ni kalau sempat…heheeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

  20. YEAHHH..PETANG NI AKU NAK BELI BUAH TANGAN KAT JIRAN2 DEPAN UMAH. BUAT LESEN MEMEKAK JAMMING SAMPAI DINIHARI…ORAIT DRUM PUN PASANG. BARU FULL BAND NAMANYA

  21. hahahahhaaa…dah bagi belum buah tangannya? jgn bagi buah pulasan 2 minggu lepas punya dari sg bilah dah la,,heheeeeeeeeeeeeeeeee…..
    ok aku gerak skg!! sori lambat,,alin bleh masak sedap pulakkk heeeeeeeeeeeeeeeeeee

  22. teahh!!!! big tnakjs to Mr Ajang rockoi yang sanggup turun dari singaporaaa…BTW next one nati masa raya gathering.. Sazli dah fikir2 playlist tuuuuuu. heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

  23. wiwiwiwiwuwiwuwiwuwiwuwiu…meriang lak arini,,

    smalam ada dgr instrumental jeritan batinku dari pilgrim syok tu,,rock surfing..
    aku ada byk lagu2 kugiran di tepi pantai dari band pilgrim,,boleh mencetuskan idea jugak tu,, 🙂

  24. demam kurang sket la,,cuma headache je x ilang lagi,,,selamat x kene h1n1..hahahaha

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *